2017.10.26
ZNACZKI JUŻ SĄ!
Konkurs został zwieńczony galą podsumowująca jego I edycję. Wydarzenie miało miejsce 25 października 2017 r. w siedzibie Poczty Polskiej.

Gośćmi gali konkursu „Świat Oczami Młodych” byli: prezes Banku Ochrony Środowiska Bogusław Białowąs, dyrektor Departamentu Marketingu BOŚ Paweł Anyszewski, członek zarządu Poczty Polskiej Tomasz Dąbrowski, dyrektor Biura Filatelistyki Poczty Polskiej Ewa Anna Zych, prezes zarządu Fundacji Banku Ochrony Środowiska oraz wiceprezes zarządu Fundacji Banku Ochrony Środowiska Barbara Lewicka-Kłoszewska. Uczniom i ich opiekunom nagrody wręczyli przedstawiciele Poczty i BOŚ.

- Konkurs „Świat oczami młodych” jest kolejną już inicjatywą Fundacji BOŚ promującą zdrowy tryb życia. Jestem przekonany, że podobnie jak i inne projekty Fundacji przyniesie on realną wartość dodaną inspirując młodzież do głębszego zainteresowania się sportem, skutecznie kształtując prozdrowotne postawy młodych ludzi - mówił podczas gali Bogusław Białowąs, Prezes Zarządu BOŚ.

Zadaniem uczestników konkursu było zaprojektowanie znaczka pocztowego spójnego z hasłem tegorocznej edycji, które brzmiało „Czas na zdrowie”. W 2017 roku do konkursu zgłosiło się aż 1100 placówek, szkół i domów kultury. Konkursem zostało objętych ponad 20 tysięcy uczniów. Otrzymaliśmy 1455 najlepszych prac konkursowych, spośród których wyłoniliśmy 3, które zostały wydane jako pełnowartościowe znaczki pocztowe, każdy w nakładzie 100 tysięcy sztuk.

Sukces konkursu spowodował podjęcie decyzji o uruchomieniu kolejnej edycji.
AKTYWNIE PO ZDROWIE, CZYLI KOCHAJ SIEBIE PEŁNĄ PARĄ
Wojciech Burger, socjolog

Zwrot filozofia znaczy tyleż samo, co kochać mądrość, od ... więcej»
CZYM JEST ZDROWIE?
Anna Kłosińska, fizjolog żywienia

Zdrowie obecnie przestaje być pojmowane jedynie ... więcej»
WYBRANE NAGRODY I WYRÓŻNIENIA DLA ZNACZKÓW POCZTOWYCH POCZTY POLSKIEJ S.A.

Poczta Polska od ponad 450 lat służy polskiemu społeczeństwu. Dzięki temu cieszymy się wyjątkowym zaufaniem.

ZNACZKI POCZTOWE W PIGUŁCE - CZĘŚĆ 1

Zapraszamy do zapoznania się z serią artykułów ZNACZKI POCZTOWE W PIGUŁCE. W pierwszej części dowiecie się jaka jest definicja znaczka, jakie są zasady emisji oraz jaka jest tematyka znaczków.

Zanim rozpoczniesz pracę zapoznaj się ze wskazówkami, które ułatwią Ci pracę. więcej»
www.aktywniepozdrowie.pl
Piramida Zdrowego Żywienia Dzieci i Młodzieży