STRONA GŁÓWNA O KONKURSIE REGULAMIN PLAN DZIAŁAŃ TERMINARZ ZGŁOSZENIE GRANTY SPRAWOZDANIE PROJEKTY KONKURS FILMOWY EKSPERCI FAQ
Patronem merytorycznym jest Katedra Architektury Krajobrazu i Katedra Sztuki Krajobrazu SGGW w Warszawie
NASI EKSPERCI
DR INŻ. ARCH. KRAJ. KINGA KIMIC
Architekt krajobrazu, adiunkt w Katedrze Architektury Krajobrazu WOBiAK SGGW w Warszawie, członek zespołu projektowania, opiekun studenckiego Koła Naukowego Architektów Krajobrazu przy SGGW.
W pracy naukowej i dydaktycznej zajmuje się zagadnieniami szeroko pojmowanej rewitalizacji przestrzeni miejskiej, modernizacji i kształtowania przestrzeni osiedli mieszkaniowych, terenów poprzemysłowych, a także miejskich parków i ogrodów.
Autorka i współautorka opracowań projektowych i badawczych związanych z kształtowaniem terenów zieleni w przestrzeni miejskiej. Vice-przewodnicząca Stowarzyszenia Polskich Architektów Krajobrazu – Oddziału Mazowieckiego.

DR INŻ. ARCH. KRAJ. BEATA GAWRYSZEWSKA
Architekt krajobrazu. Absolwentka Oddziału Architektury Krajobrazu Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, pracuje w Katedrze Sztuki Krajobrazu w SGGW w Warszawie. Jest pomysłodawczynią i kierowniczką Podyplomowych Studiów "Projektowanie Ogrodu z Domem Rodzinnym" przy Wydziale Ogrodnictwa, Biotechnologii i Architektury Krajobrazu SGGW. Autorka szeregu projektów i programów rewitalizacji przestrzeni społecznych i koncepcji ogrodów rodzinnych, jak również wielu publikacji o tematyce sztuki ogrodowej, rewitalizacji przestrzeni miejskich, oraz teorii projektowania przestrzeni zamieszkiwanych.

MGR INŻ. ARCH. KRAJ. DOROTA NITECKA-FRĄCZYK
  • absolwentka Wydziału Ogrodnictwa i Architektury Krajobrazu SGGW w Warszawie Kierunku Architektura Krajobrazu, od 7 lat prowadzi ćwiczenia z zakresu Komputerowych Technik Wspomagania Projektowania, Materiałoznawstwa i Budownictwa, Projektowania i Budowy obiektów architektury krajobrazu;
  • od 2003 roku członek Oddziału Warszawskiego Stowarzyszenia Architektów Polskich sekcji Architektury Krajobrazu;
  • od 2005 roku prowadzi własną pracownię architektury krajobrazu – IN&OUT Architekci Krajobrazu;
  • posiada uprawnienia Inspektora Nadzoru Terenów Zieleni (177/2005 SITO NOT Warszawa);
  • posiada kwalifikacje do projektowania na terenach objętych ochroną konserwatorską oraz kwalifikacje do zarządzania projektami (w 2010 roku otrzymała tytuł Certified Project Managment Associate IPMA Stowarzyszenia Project Management Polska);
...czytaj więcej

DR INŻ. ARCH. KRAJ. MONIKA DOMANOWSKA
Dr inż. architekt krajobrazu związany z tematem modernizacji i rewitalizacji przestrzeni miejskiej. Poprzez temat pracy doktorskiej jak i pozostałe działania zawodowe stara się zgłębiać wiedzę na temat możliwości przeciwdziałania degradacji przestrzeni. Jej ulubionym tematem z zakresu modernizacji przestrzeni są inicjatywy społeczne na rzecz poprawy krajobrazu polskich miast.
Działalność w stowarzyszeniach: sekretarz w zarządzie Oddziału Mazowieckiego Stowarzyszenia Polskich Architektów Krajobrazu.
Jej zainteresowania badawcze to: rewitalizacja miast, modernizacja terenów zieleni miast, degradacja przestrzeni miast, varsaviana, sztuka w przestrzeni miejskiej.

WSKAZÓWKI
  INSPIRACJE